Velkommen

Birgitte Gøye gennem 500 år

Birgitte Gøyes liv rummer fortællinger om store rigdomme, indflydelsesrige familier, masser af ejendomme, betragtelige jordbesiddelser og godsdrift.
Hun var en del af landets absolutte magtelite i midten af 16. århundrede. Hendes samtid var præget af religionskampe og samfundsomvæltninger. Hun havde moralsk integritet og juridisk indsigt. Centralt i hendes liv står tro, pligt og dannelse.

Birgitte Gøye er som “et missing link” i Danmarkshistorien. Vi brænder for at udbrede viden om denne vigtige adelskvinde, så hendes rolle i samfundsudviklingen bliver kendt.

Vi har insisteret på at skabe den første biografi om Birgitte Gøye nogensinde.

For første gang i 500 år

Siden det tidlige forår 2019 har vi arbejdet på, at biografien blev en realitet. Professor emerita Birgitte Possing var med som mentor i projektets opstart. Hun formulerede, at “Birgitte Gøye er et missing link i Danmarkshistorien”.

I 2020 oprettede vi Birgitte Gøye Selskabet for at indsamle og formidle viden
om adelsfruen. Vi dokumenterede, at der er relevant stof til biografien.
Vi har insisteret på at biografien skal være forskningsbaseret. Vores håb er at biografien åbner for mere forskning og kunstneriske fortolkninger.

Vi oplever stor interesse for Birgitte Gøyes liv og virke. Vores foredrag bliver taget vel imod. I 2024 ser vi frem til at tilbyde vandringer i Birgitte Gøyes Næstved og Herlufsholm.

Tak for din interesse i Birgitte Gøyes levende historie.
Trine Bie-Olsen
Formand